Γνωρίζοντας το επάγγελμα του ζωγράφου

Στο πλαίσιο του προγράμματος του εργαστηρίου δεξιοτήτων «Γνωρίζοντας τα επαγγέλματα» της Β’ τάξης, την Πέμπτη 23/11/2023 είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχθούμε στο σχολείο μας τον κ. Ρουσσέτο Παναγιωτάκη, σημαντικό ζωγράφο του νησιού μας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής, μέσα από τις ιστορίες και τα έργα του κ. Παναγιωτάκη. Τα παιδιά μυήθηκαν μέσα από τους περίτεχνους πίνακες που είδαν και από τις αφηγήσεις του ίδιου του δημιουργού τους, στον κόσμο της μυθολογίας και θαύμασαν τις λεπτομέρειες και τα χρώματα.  

Στο τέλος, έγιναν «μικροί δημοσιογράφοι» παίρνοντας μια μικρή συνέντευξη από τον καλεσμένο μας. «Ποιο ήταν το πρώτο σας έργο;», «Πώς αποφασίσατε να γίνετε ζωγράφος;», «Θα συνεχίσετε να ζωγραφίζετε;» ήταν μερικές μόνο από τις ερωτήσεις με τις οποίες βομβάρδισαν τον κ. Παναγιωτάκη, που  με μεγάλη χαρά και συγκίνηση απαντούσε ακούραστα σε όλες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Παναγιωτάκη που δέχθηκε την πρόσκλησή μας και μοιράστηκε μαζί μας λίγο από το χρόνο και τα έργα του!

 

Mερικά λόγια για τον καλεσμένο μας

Ο Ρουσσέτος Παναγιωτάκης γεννήθηκε το 1944 στο Ηράκλειο Κρήτης. Το  1962 αποφοίτησε από τη Μ. Εμπορική Ηρακλείου και κατόπιν γράφτηκε  στα εργαστήρια ζωγραφικής Σαραφιανού στην Αθήνα, συνεχίζοντας με υποτροφία σπουδές Γραφικών Τεχνών στον Αθηναϊκό Τεχνολογικό Όμιλο (Σχολές Δοξιάδη). Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, το 1969 εργάστηκε στην Αθήνα σε διαφημιστικές εταιρείες, συνάπτοντας σημαντικές συνεργασίες. Τη δεκαετία του 1970, ανοίγει λιθογραφείο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια μεταφέρει τον εξοπλισμό στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και εγκαθίσταται. Συνεργάζεται με τυπογραφεία και εκδοτικούς οίκους και αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση  εντύπων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών, καθώς και πολιτιστικών δράσεων. Το 1998 εγκαθίσταται μόνιμα στην Κερά, ένα χωριό του Νομού Ηρακλείου και αφοσιώνεται ολοκληρωτικά στη ζωγραφική. Ατομικές εκθέσεις του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και στην Κρήτη.

Κάποια έργα του μπορείτε να δείτε εδώ https://heraklionartgallery.gr/artist/panagiotakis-royssetos/