Η συμμετοχή της Στ’ τάξης στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

11 μαθητές της Στ’ τάξης συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία την Πέμπτη 18 Απριλίου στο 13ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που διεξήχθη στο 1ο Ε.Π.Α.Λ. Ηρακλείου. 

 

Τα παιδιά παρουσίασαν την  ψηφιακή τους δημιουργία:  “Μυστήρια Απόδραση από το Διαδίκτυο”, ένα παιχνίδι ερωτήσεων με θέμα την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο το οποίο δημιουργήθηκε με αφορμή την αντίστοιχη ενότητα στο μάθημα της Πληροφορικής και φυσικά το Διαδικτυακό Παιχνίδι Interland, μέσα από οποίο συνδυάζεται η μάθηση με το παιχνίδι.

Το πρόγραμμα που χρησιμοποίησαν τα παιδιά είναι το Genially, ένα Ψηφιακό Διαδικτυακό Εργαλείο, το οποίο επιτρέπει τη Διαδραστικότητα. Χρησιμοποίησαν συνδυαστικά διάφορα στοιχεία από έτοιμα πρότυπα, αλλά πρόσθεσαν τα δικά τους γραφικά, τη δική τους μουσική και τις δικές τους ερωτήσεις. Όλα τα γραφικά στο background, στο logo  και το τελικό animation σχεδιάστηκαν στα προγράμματα Ibis Paint και 3D Paint, ενώ οι ερωτήσεις βασίστηκαν σε υλικό από τη σελίδα SaferInternet4kids.gr.

Ο λόγος που χρησιμοποίησαν σκούρα χρώματα, τέτοιου είδους μουσική και σχεδίασαν  τέτοιες εικόνες στο φόντο ήταν γιατί ήθελαν  να δείξουν ότι στο Διαδίκτυο εκτός από όλα τα θετικά που μας προσφέρει, υπάρχει και η σκοτεινή πλευρά, γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε όλοι  πάντα πολύ προσεκτικοί!!!

Τα παιδιά εκτός από την παρουσίαση της δικής τους δημιουργίας, είχαν  την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μαθητές από άλλα σχολεία του Ν. Ηρακλείου και να δουν τα δικά τους έργα. Επιπλέον, ήρθαν σε επαφή με Νέες Τεχνολογίες και χρησιμοποίησαν οθόνες με Επαυξημένη Πραγματικότητα, έπαιξαν Παιχνίδια Σοβαρού Σκοπού σε υπολογιστή, κινητό ή φορώντας μάσκα VR και είχαν τη δυνατότητα να δουν πώς μέσα σε 15 λεπτά ένα τρισδιάστατος εκτυπωτής μπορούσε να φτιάξει μία σφυρίχτρα (από το Εργαστήριο Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου – Υπολογιστή (HCI Lab) του Ινστιτούτου Πληροφορικής (ΙΠ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, το Εργαστήριο Φυσικών Διαδραστικών Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών και Περιβαλλόντων (NILE LAB) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης αντίστοιχα).

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την συμμετοχή, την προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό τον καιρό για να ολοκληρωθεί το έργο τους και φυσικά για την τόσο όμορφη και δυναμική παρουσία τους σε αυτό το Μαθητικό Φεστιβάλ.

 

Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι μας ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://view.genial.ly/65c9c97f734a5a0014069c0d